fredag den 24. maj 2013

Madtid!

Denne uge er det tid til en opskrift, synes jeg.
Fisk og nye kartofler!


Hovedret til 4
  • 1¼ kg skrabede nye kartofler
  • ½ spsk groft salt
  • 1 liter vand
  • Torskepakker
  • 600 g torskefilet uden skind
  • 4 porrer i tynde ringe (ca. 300 g)
  • 3 gulerødder i tændstiktynde stave (ca. 200 g)
  • 100 g fennikel i kvarte tynde skiver
  • 4 tsk friskpresset citronsaft
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g kryddersmør
  • Pynt
  • fennikeltop

  • Bagetid: Ca. 15 min. ved 225° - varmluft
Bring kartoflerne i kog i en gryde med vand og salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til de er møre.
Torskepakker: Skær torskefileten i 4 stykker. Klip 4 stykker bagepapir (a ca. 35 x 42 cm). Læg fiskestykket midt på bagepapiret og fordel porrer, gulerødder og fennikel over fisken. Afslut med citronsaft, salt og peber. Luk hver pakke ved at rulle de 2 lange papirsider sammen ned mod fisken. Sno hver ende og bøj dem op så pakken lukkes. Bag torskepakkerne midt i ovnen.
Åben hver fiskepakke og fordel kryddersmørret herover så det smelter ned over fisk og grønsager. Server straks sammen med nykogte kartofler. Pynt med fennikeltop.
Tip: Du kan også lave fiskepakkerne i stanniol og komme dem på grillen.
Kilde: 

Ingen kommentarer: