Denne uge er det tid til en opskrift, synes jeg.
Fisk og nye kartofler!
Hovedret til 4
- 1¼ kg skrabede nye kartofler
- ½ spsk groft salt
- 1 liter vand
- Torskepakker
- 600 g torskefilet uden skind
- 4 porrer i tynde ringe (ca. 300 g)
- 3 gulerødder i tændstiktynde stave (ca. 200 g)
- 100 g fennikel i kvarte tynde skiver
- 4 tsk friskpresset citronsaft
- 1½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 50 g kryddersmør
- Pynt
- fennikeltop
- Bagetid: Ca. 15 min. ved 225° - varmluft
Bring kartoflerne i kog i en gryde med vand og salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til de er møre.
Torskepakker: Skær torskefileten i 4 stykker. Klip 4 stykker bagepapir (a ca. 35 x 42 cm). Læg fiskestykket midt på bagepapiret og fordel porrer, gulerødder og fennikel over fisken. Afslut med citronsaft, salt og peber. Luk hver pakke ved at rulle de 2 lange papirsider sammen ned mod fisken. Sno hver ende og bøj dem op så pakken lukkes. Bag torskepakkerne midt i ovnen.
Åben hver fiskepakke og fordel kryddersmørret herover så det smelter ned over fisk og grønsager. Server straks sammen med nykogte kartofler. Pynt med fennikeltop.
Tip: Du kan også lave fiskepakkerne i stanniol og komme dem på grillen.
Kilde: Karolines Køkken
Ingen kommentarer:
Send en kommentar