Minirugbrød til madpakkerne
Ingredienser:
250 g skårne rugkerner, 3 dl kogende vand, 1 flaske mørkt hvidtøl (ca. 3.33 dl), 50 g gær, 3½ dl kærnemælk, 200 g hvedemel, 1 spsk groft salt, 1 kg groft rugmel, Olie til pensling. Sådan gør du:
Kom rugkernerne i en stor skål. Hæld kogende vand over og lad kernerne trække i ca. 1 time. Lun øllet i en gryde, til det er lillefingervarmt, og bland det med de udblødte kerner. Rør gæren ud heri. Tilsæt kærnemælk, hvedemel og salt. Ælt blandingen godt med en håndmixer (brug dejkrogene). Ælt rugmelet i lidt efter lidt (dejen er ret fast). Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Beklæd en bradepande (ca. 30 x 36 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Glat dejen med en ske dyppet i koldt vand. Lad dejen efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time. Skær dejen igennem 5 gange på hver led, så der bliver 36 firkanter (ca. 5 x 6 cm). Pensl med olie og bag minirugbrødene nederst i ovnen.
Sæt rugbrødene i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i ca. 40 min. Sluk ovnen og lad brødene stå ved eftervarmen i ca. 10 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar