Hvem elsker ikke kage?
Desværre ved vi jo også godt at det ikke er den bedste spise for os. Men vi kan jo vælge at bage på en lidt sundere måde.
Her har I en opskrift på kanlesnegle som er lidt sundere end originalen:
Dej:
25 g gær
Desværre ved vi jo også godt at det ikke er den bedste spise for os. Men vi kan jo vælge at bage på en lidt sundere måde.
Her har I en opskrift på kanlesnegle som er lidt sundere end originalen:
Dej:
25 g gær
2½ dl skummetmælk
½ tsk salt
1 spsk sukker
1 spsk oliemargarine
ca. 500 g hvedemel
Fyld til kanelsnegle:
100-200 g æbler, revet, skift evt. halvdelen ud med revet gulerod - medmindre du synes det er hærværk ;-)
1-2 spsk kanel
1 sammenpisket æg
Glasur til kanelsnegle:
150 g flormelis
1½ spsk knap kogende vand
Sådan gør du:
Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt mælk, salt, sukker, oliemargarine og det meste af melet og ælt dejen. Tilsæt løbende mere mel, måske det hele, måske lidt mindre, indtil dejen er glat og elastisk og kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket 1 time et lunt sted. Rul dejen ud til en firkant på ca. 30 x 50 cm.
Bland ingredienserne til fyldet sammen. Fordel fyldet jævnt ud over dejen. Rul dejen sammen på den smalle led, som en roulade. Skær rouladen ud i ca. 2 cm tykke skiver og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
Tænd ovnen til 200°C (varmluft 180°C).
Lad sneglene efterhæve indtil ovnen er varmet op.
Pensl snegle med sammenpisket æg.
Bag sneglene15 minutter i ovnen og lad dem køle af på en rist.
Rør ingredienserne til glasuren sammen og smør glasuren på sneglene - og så skal de spises, de er nemlig bedst når de er nybagte ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar