fredag den 22. juli 2011

Kartoffelbrød

Super dejligt og mættende brød, der går til alt – eller ganske alene.

Du skal bruge:
kartofler 250-275 g, kogte med skræl i usaltet vand.
kartoffelvand 4 dl lunt, evt. halvt postevand og halvt kartoffelvand
gær 25 g
durummel 250 g (tipo 00)
havsalt 1 spsk.
økologisk hvedemel ca. 400 g
oliven- eller rapsolie 1 tsk.

Pil og mos kartoflerne, rør dem sammen med 2 dl af kartoffelvandet og rør smuldret gær i.
Tilsæt resten af vandet, og rør alt godt sammen. Tilsæt nu durummel, salt og så meget hvedemel, at du kan ælte dejen sammen – den er lidt klistret.

Kom olie på håndfladerne, og form dejen direkte på en smurt bageplade til et brød.

Tryk det fladt, og lad det hæve et ikke for lunt sted i 1 ½ -2 timer. Stænk vand over, og bag i en 200-225° varm ovn i ca. 35 min.

Ingen kommentarer: