I går var jeg - for sidste gang - på kursus på Byggecentrum, som har de mest fantastiske frokostborde! Der var denne gang bl.a. en dejlig suppe.
Det er jo lige årstiden, så jeg har fundet en opskrift, der ligner, til jer denne kolde fredag.
Suppen hedder Mulligatawny, og smager dejligt og kan krydres mere eller mindre efter egen smag!
Opskriften er her - lånt fra Sundhed
4 personer
Suppe:
25 g smør eller Ghee
1 løg
4 fed hvidløg
20 g ingefær
½-1 grøn chili, de store spanske
1 stang kanel
3 hele nelliker
2 tsk. korianderfrø
1½ tsk. hel kommen
½ tsk. kardemomme frø
1 tsk. stødt gurkemejepulver
1 tsk. stærk karry
2 gulerødder
1 (ca.200 g) bagekartoffel
1½ dl røde linser
1,2 liter hønsebouillon, uden smagsforstærker
1 dåse (400 ml) kokosmælk
1½ spsk. tamarin eller citronsaft
Drys:
1 håndfuld frisk koriander
Tilbehør; Naan eller groft brød
Sådan gør du:
Varm smørret op i bunden af en gryde. Hak løg, hvidløg og ingefær fint og kom det i gryden med smør. Flæk chilien og fjern kerner og strengende kernerne sidder på. Hak chilien fint. Kom kanel, nellike, koriander, kommen og kardemomme i en stor stenmorder og stød alle krydderierne til de er fint fordelt. Tilsæt chili, de ny stødte krydderier, gurkemeje og karry. Skær gulerødder og kartoffel i tern og kom det i gryden. Skyld linserne i en sigt, hæld koldt vand over dem til de er skyllet godt.
Hæld bouillon og linser i gryden og lad det kog i ca. 25 min. Tilsæt kokosmælk og bring suppen i kog. Smag til med tamarin.
Server suppen med korianderblade drysset på toppen og dejligt brød.
TIP: De hele nystødte krydderier giver en rig krydret og intens smag, men hvis du ikke har en god stor stenmorder ved hånden til at støde dem i, kan alle krydderierne købes stødte.
1 kommentar:
ummm - det lyder lækkert !
Send en kommentar