fredag den 25. november 2011

Alkoholfri glögg

Gode venner, juletid og glögg - sådan lyder opskriften på en vellykket decemberaften.
Hvis du vil være sikker på, at aftenen også får en vellykket afslutning, skal der være noget godt at drikke til alle – også dem, der skal køre. Og så kan børnene også få et glas af den varme juledrik.

Ingredienser
1 liter solbærjuice
1/2 dl ahornsirup
1 stang kanel
1 spsk. hele nelliker
5 hele stjerneanis
1 spsk. kardemommefrø
Skallen fra en økologisk appelsin
1 appelsin i tern
10 Amarenakirsebær i sirup (eller kirsebær fra almindelig kirsebærsauce)
1 dl grofthakkede hasselnødder
1 dl rosiner

Fremgangsmåde
Varm juice, ahornsirup, krydderier og appelsinskal godt igennem. Si krydderierne fra. Fordel appelsinstykker, kirsebær, rosiner og hasselnødder i fem glas og hæld gløggen over.
Tip: Juice og krydderier kan med fordel trække nogle timer, inden du serverer den.

Selv kan jeg nok allerbedst li' Meyers opskrift - når der ikke skal køres bil ;-)

Ingredienser
Til ca. 4 liter glögg
25 g hele nelliker
25 g kardemomme, groft knust
2 kanelstænger
¼ muskatnød, stødt groft
Skal fra 1 stk. appelsin (helst økologisk)
Saft fra 3 stk. appelsiner (helst økologisk)
Saft og skal fra 1 stk. citron (helst økologisk)
50 g frisk ingefær i stykker
500 g rørsukker (helst økologisk)
50 g rosiner hakket (helst økologisk)
30 g pomerans skal (special købmand)
4 stk. laurbærblade
15 g hel sort peber
10 g hel allehånde
3 lit. rødvin (kraftig)
5 dl portvin (rød)
3 dl mørk rom
3 dl snaps (Brøndums)
Rosiner efter behag
Mandelsplitter efter behag

Fremgangsmåde
Alle ingredienserne kommes op i en gryde med tætsluttede låg, bringes op på 98 grader og simrer i en time, lad glöggen trække i 24 timer og sigt krydderierne væk.
Varm glöggen op til 65-70 grader og tilsæt snaps, server straks med rosiner og mandelsplitter.
Læg evt. rosiner i lidt snaps en time før servering.
Tilsæt evt. mere sukker for en sødere glögg.

Ingen kommentarer: