fredag den 7. juni 2013

Spild af mad!

Hvert år bliver der smidt 540.000 ton mad ud i Danmark.
Det svarer til at en familie ca. smider 20% ud af alle de dagligvarer, de køber.

Al den spild af mad er et kæmpe problem, som vi kun løser i fællesskab.



Her er et par ideer til, hvad du kan gøre for at undgå madspild:

OVERBLIK
Tag et billede af maden i køleskabet med mobilen, så du har styr på, hvad du allerede har, når du køber ind.

BRUG SANSERNE
Mange madvarer kan holde sig længere end holdbarhedsdatoen. Hvis du er i tvivl, så lugt og smag dig frem.

BRUG RESTERNE
80% af danskerne gemmer rester, men glemmer desværre ofte at bruge dem. Reserver en hylde i køleskabet til rester, så de er lette at finde.

FRYS NED
Opdel pålæg i portioner og frys dét ned, du ikke skal bruge de kommende dage.

GOD HYGIEJNE
God hygiejne giver dig længere holdbarhed, så vask hænder når du skal lave mad og sørg for at holde køleskabet rent. 

RIGTIG OPBEVARING
Dine madvarer holder længere, hvis du opbevarer dem korrekt og pakker dem rigtigt ind. Du kan f.eks. få hjælp fra app'en Holdbarhed, der giver dig mulighed for at søge i over 600 madvarer for at se, hvordan de kan holde sig friske så længe som muligt. Der er også opskrifter tilknyttet hver madvarer, så du altid har inspiration til at få brugt det, du har i køleskabet.
(Kilde: Coop)

Ingen kommentarer: