fredag den 13. januar 2012

Fuldkorn - hvorfor?



Hvorfor er det egentlig at vi skal spise fuldkorn?
De to vigtigste grunde
Du spiser mindre
Nye undersøgelser viser, at fuldkorn mætter rigtig godt. Det betyder, at du spiser mindre og får lettere ved at holde vægten. Desuden er fuldkorn godt for fordøjelsen og holder maven i gang. 
Du forebygger sygdomme
Spiser du hele korn i stedet for korn, hvor man har fjernet mange dele, kan du forebygge mange alvorlige kroniske sygdomme. Fuldkorn rummer vitaminer, mineraler og andre sundhedsfremmende stoffer, som er vigtige i forhold til at undgå sygdomme som sukkersyge, hjerte-sygdomme og kræft.

Hvor meget?
Den officielle anbefaling for fuldkorn er mindst 75 gram om dagen.
Anbefalingen indgår i de 8 officielle kostråd. 
For at få den anbefalede mængde er en portion havregryn og 1-2 skriver rugbrød nok. Men der er mange andre måder at få fuldkorn på.

Nogen skal have mindre fuldkorn
For personer, som ikke spiser så meget, er anbefalingen 40-60 gram om dagen. Det er f.eks:
• Børn
• Ældre personer
• Mennesker, der er på slankekur 
• Mennesker med nedsat appetit

Vi får for lidt 
Kun 6% af den danske befolkning spiser de anbefalede 75 gram om dagen. I gennemsnit spiser danskerne ca. 30 gram fuldkorn om dagen. Det er altså knap halvdelen af den anbefalede mængde. Børn og ældre er de befolkningsgrupper, der i gennemsnit spiser mest fuldkorn – mens særligt de 14-24 årige spiser meget lidt.
(Kilde: Kræftens Bekæmpelse)

Hvor meget fuldkorn får din krop?




Ingen kommentarer: